"מחזור הפחמימה" או העמסת פחמימות היא דרך אכילה הלקוחה מעולם הספורט ופיתוח הגוף (הפחמימות מאפשרות להגדיל את כמות הגליקוגן בשריר ובכבד ולכן לשפר את הביצועים בפעילות הגופנית) .⠀
המטרה בהעמסת פחמימות היא לספק לגוף יותר אנרגיה בזמן מוגבל. בדרך כלל, הכוונה לארוחה אחת או יום אחד שבו אוכלים בכוונה יותר פחמימות. נכון, הפחמימות יפריעו לגוף לנצל את מאגרי השומן (הכוונה לתהליך הקטוזיס) אבל לטווח הארוך הן יעזרו לתהליך הירידה במשקל. ⠀
בתזונה המבוססת על חלבון ושומן מומלץ להוסיף פחמימות לתפריט , מדי פעם ובמתינות רבה (בתזונת פליאו או קטוגנית)⠀
.⠀
למה בעצם כדאי לעשות העמסת פחמימות?⠀
1. להתגבר על עצירה/ תקיעות בירידה במשקל.⠀
2. לשפר איזון הורמונלי- להתאים את התזונה למחזור הנשי.⠀
3. לשפר ביצועים בפעילות גופנית.⠀
.⠀
ישנן כמה אפשרות לשילוב הפחמימות-⠀
1. פעם בשבוע, לרוב בסופשבוע- שישי או שבת⠀
2. ארוחה אחת בשבוע- אני ממליצה על ארוחת ערב⠀
3. ארוחה אחת פעם בשבועיים או פעם בחודש⠀
.⠀
לאלו מאיתנו שעושות /ים ספורט באופן קבוע ובעצימות גבוהה מומלץ לשלב את הפחמימות בהתאם לאימונים. הפחמימות באות להגדיל את מאגרי הגליקוגן. וכלן לשפר את הביצועים.⠀
.⠀
אז מה בעצם אוכלים בהעמסת פחמימות-⠀
הכוונה היא לא להעלות מאוד את רמות האינסולין ולאכול את כל מה שמתחשק לנו. כדאי לבחור במאכלים בכלי אינדקס גליקמי נמוך ולשלב אותם בארוחה מאוזנת המכילה חלבונים, שומן וסיבים. לדוגמא תוכלי לשלב בארוחת הערב- בטטה, קינואה, תפוחים בננה, שיבולת שועל, סלק, פרוסות מלחם פשתן.⠀
למשל, ביום של העמסת פחמימות תוכלי לשלב בנוסף לתפריט "הרגיל" שייק עם 2-3 פירות המבוסס על יוגורט (חלבון ושומן)⠀
או עם שמן קוקוס או להוסיף לארוחת הערב 2-3 לחם פשתן עם חמאה⠀
.⠀
כאשר משלבים פחמימות בתפריט חשוב לעשות את זה בצורה זהירה שלא תפגע בקצב חילוף החומרים/ הניצול הקלורי ⠀
כמו כן, חשוב לדאוג שהעמסת פחמימות לא תהפוך לסופשבוע של פחמימות..⠀