מה כדאי לאכול בבוקר- פרי או פרוסת לחם עם חמאה?
אולי פרוסת לחם ללא גלוטן (עם עמילן תירס) וחמאה?
פירות מכילים סוכר טבעי שאינו מעלה את הסוכר בדם באופן ניכר/ האינדקס הגליקמי שלו נמוך. אז למה הוא "משמין" יותר מסוכרים אחרים?
פרוקטוז, לעומת סוכרים אחרים, עובר חילוף חומרים בכבד. לגוף אין יכולת להשתמש בפרוקטוז כמו שהוא. המוח, השרירים ורוב התאים בגוף לא יכולים להשתמש בפרוקטוז כמטבע אנרגיה. למעשה הפרוקטוז חייב לעבור המרה בכבד לפני שהוא מנוצל. סוכר עודף בכבד נאגר כשומן (תהליך של הפיכת גלוקוז לשומן חדש DNLׂׂ) .
לכן, צריכה מוגברת של פירות / ממתיקים המכילים פרוקטוז / מוצרים ללא גלוטן המכילים סירופ תירס לאורך זמן תוביל לייצור של עוד ועוד שומן בכבד "בדיוק כמו לנפח בלון שכבר מנופח מידי", ד"ר פונג מסביר. כדי להבטיח שהשומן בכבד לא ידלוף ככה סתם הגוף מפריש אינסולין. הכבד הדחוס מדי דורש רמות גבוהות של אינסולין כדי לשמור על אחסון הסוכר והשומן. אם רמות האינסולין יתחילו לרדת, אז הסוכר יתחיל להחליק החוצה ורמת הסוכר בדם, עלולה לעלות.
לסיכום, כבר כתבתי רבות על "השמנה הורמונלית"-
הגורם העיקרי להשמנה הוא רמת אינסולין גבוהה. פרוקטוז משחק תפקיד מפתח בהתפתחות כבד שומני, רמות האינסולין גבוהות ובהמשך עמידות לאינסולין.
לכן נעדיף שהארוחות שלנו יהיו מרוכזות ועשירות בשומן בריא וחלבון. כלומר, נמנע מארוחות של פרי בלבד או ממאפים המכילים סירופ תירס.
בעולם של שפע המידע קל ללכת לאיבוד בין כל ההמלצות. מה הכי מתאים לך, למצב הבריאותי שלך?
צריכה עזרה?
מזמינה אותך לפגישת היכרות,
072-2499861
לקריאת המחקר המלא-
http://diabetes.diabetesjournals.org/content/54/7/1907.long…
**תמונה- Photo by Jude Infantini on Unsplash