אם הסינים אוכלים אורז כל היום, למה הם לא משמינים?
בפוסטים הקודמים הבנו כי הסוכר הוא האחראי להשמנה, או יותר נכון האינסולין והעמידות לאינסולין.
זה העקרון המנחה של דיאטת אטקינס , דוקרן, הדיאטה הקטוגנית.
אם העקרון הזה אכן נכון, היינו מצפים שהסינים, עד לשנות ה-90, יהיו מאוד שמנים. הרי הם אוכלים בעיקר אורז/ אורז לבן שזו פחמימה מעובדת. אבל למעשה, שיעורי ההשמנה בסין היו נמוכים מאוד.
אם כך, יש משהו אחר שמשפיע על השמנה שאינו קשור בהכרח לפחמימות.
ה- סוכר. אוכלסיית סין אכן צורכת הרבה פחמימות אבל לא סוכר. נראה שהסוכר משפיע הרבה יותר מאשר הפחמימה.
הסוכר ובמיוחד זה הנמצא בפירות (פרוקטוז) ובחיטה מעובדת (עמילופקטין המומר בקלות לגלוקוז) הוא הגורם להשמנה.
המסקנה העיקרית היא כי לא כל הפחמימות שוות. אורז לא שווה לפחמימות אחרות כמו פירות או חיטה או מוצרים המכילים סירופ תירס (למרות שהם אינם מכילים גלוטן). כמו כן, חשוב לשים לב ל"איך" האוכלוסיה המסורתית בסין נהגה לאכול- בלי חטיפים, בלי ארוחות ביניים, בלי ממתיקים למינהם.
בתהליך ירידה במשקל חייבים להתייחס להרבה דברים- מה אוכלים, מתי אוכלים, כמה אוכלים….
אני רוצה להדריך אותך איך עושים את זה בצורה המוצלחת ביותר והמהירה ביותר.
מזמינה אותך לפגישת היכרות,
072-2499861
למחקר השלם:
https://intensivedietarymanagement.com/populations-transit…/