רק אל תספרי קלוריות…
בפוסטים הקודמים דיברנו על הורמון האינסולין וכיצד הוא מעודד עלייה במשקל.
למעשה, תחת השפעת האינסולין גופנו מקבל הוראה "לצבור שומן".
אם כך, השאלה היא לא מה עלי לאכול או איזה תפריט מתאים לי. אלא, איך לאזן את האינסולין?
אינסולין הוא הורמון שמשתחרר בתגובה למאכלים מתוקים- מאפים, פסטות, קרקרים פריכיות….
בעצם כמעט כל מזון מעלה אינסולין גם חלבון (מפתיע, נכון?).
שומנים, לעומת זאת, מעלים במעט את הסוכר בדם ואת רמת האינסולין. המשוואה היא כזו-
אנחנו אוכלים. אינסולין עולה. אינסולין מאחסן סוכר בכבד בצורת גליקוגן.
אחרי הארוחה רמת האינסולין בדם מתחילה לרדת ומתחילה "הפסקה" או "צום". במצב זה אין אנרגיה זמינה בדם והגוף צריך לפנות אל מאגרי השומן כדי לייצר אנרגיה. כלומר, להתחיל לשחרר את הסוכר המאוחסן (גליקוגן בכבד) למחזור הדם לשימוש על ידי השרירים, המוח ואיברים אחרים.
ד"ר ג'ייסון פונג מסכם את העניין בצורה פשוטה-
אוכלים – סוכר ושומן מאוחסנים.
לא אוכלים – סוכר ושומן נשרפים.
הפסקות בין הארוחות או צום רטוב (צום עם שתיה לא ממותקת) הן דרך מצוינת לאזן את רמות האינסולין בדם.
כדי לרדת במשקל חשוב להתייחס לאופן האכילה ל"איך" אוכלים ולא רק למה אוכלים.
צום לסירוגין או Intermittent Fasting הוא מונח המתאר שיטות אכילה המגבילות את זמן האכילה ומעודדות את שעות הצום בין הארוחות במטרה לאזן את רמות הסוכר והרגישות לאינסולין, לדוגמא-
16:8 ניתן לאכול שמונה שעות ביום ולצום 16 שעות
5:2 ניתן לאכול 5 ימים בשבוע ולצום+ שתייה יומיים
או לאכול ארוחה אחת ביום
**כמובן שחשוב חשוב להתייעץ עם רופא או גורם מוסמך לפני שמתחילים בצום.**
עוד על צום לסירוגין ניתן לקרוא בויקיפדיה
סקרנית לדעת עוד?
איך בדיוק עושים את זה?
אשמח למסור לך פרטים נוספים 072-2499861 | 052-6146854
** הפוסטים הנל משקפים את התיאוריה של ד"ר פאנג, מזמינה אתכן לבקר באתר שלו **
**תמונה- Photo by Kaboompics .com from Pexels