צום לסירוגין-
לאחרונה נדמה שבכל תוכנית בוקר מדברים על צום לסירוגין כדרך חיים.
צום כדרך חיים נתפס שנוי במחלוקת- הרי "אסור" לוותר על ארוחת בוקר ולמדנו שהכי טוב לאכול 6 ארוחות ביום.
איך יכול להיות שצום הוא דבר בריא?
כדי לענות על השאלה צריך להבין איך הפך הצום לשיטה טיפולית בסכרת מסוג 2.
ד"ר ג'ייסון פאנג עזר לאלפי מטופלים לאזן את רמות הסוכר ולרדת במשקל בעזרת צום.
ניתן לאזן לתקופה מסוימת את רמות הסוכר בעזרת דיאטה דלת פחמימות או דיאטה קטגנית אבל התוצאות המרשימות ביותר נצפות כאשר מתרגלים צום לסירוגין כדרך חיים.
צום הוא כלי נהדר שאנחנו יכולות להשתמש בו כדי לאזן את רמות הסוכר לתקופה ממושכת ללא תרופות. למעשה הצום שומר על רמת אינסולין נמוכה והופך את התאים רגישים יותר לאינסולין (מטפל בעמידות לאינסולין).
כאשר אנחנו אוכלות הרבה ארוחות קטנות במשך היום ובכל ארוחה יש משהו מתוק , גם אם הוא דיאטטי או דל קלוריות, הגוף מגיב בהפרשת אינסולין. כאשר יש אינסולין בדם אין ניצול שומן.
לכן, לתזמון הארוחות יש חשיבות גדולה בתהליך הירידה במשקל. בזמן הצום אנחנו מאפשרות לגוף לפנות למאגרי השומן להפקת אנרגיה.
איך בדיוק עושים את הצום?
על מה צריך להקפיד?
מה ניתן לקחת בזמן הצום?
ואיזה פרוטוקול הכי כדאי לעשות- 16:8 או 20:4 או 5:2?
****צום הוא כלי טיפולי וככזה הוא לא מתאים לכולם***
מי שסובלת מהפרעות אכילה ואינה מאוזנת לא כדאי שתבחר בצום כדרך חיים. נשים מניקות ובהריון גם להן לא אמליץ לתרגל צום.