מה חשוב יותר- מתי אוכלים או מה אוכלים…
איזו שאלה מעניינת, אם היו נותנים לך לבחור על מה לשים דגש על תוכן הארוחה או על שעת הארוחה מה היית בוחרת?
לרוב המטופלות שלי כבר נמאס לשמוע מתפריטים- הן כבר יודעות מה כדאי לאכול ומה כדאי להוציא מהתפריט.
ובכל זאת, קשה להן לרדת במשקל. למה?!
כי הן התעלמו מתזמון הארוחות או יותר נכון מהפרשת הורמון הרעב (גהרלין).
בפוסט הקודם הסברתי שהרעב הוא איתות הורמונלי. הרעב לא מתעורר רק כשאין אוכל בקיבה אלא גם בעקבות גירויים אחרים- ריח, תמונה, רגש…
מחקר שבדק באילו שעות מופרש הורמון הרעב הראה כי בבוקר הרעב הוא הנמוך ביותר . בניגוד למה שנהוג לחשוב, דווקא אחרי הצום של הלילה הורמון הרעב נמצא ברמה נמוכה. **בבוקר הרעב שלנו מדוכא הורמונלית**
כלומר, האכילה בבוקר אינה נובעת מרעב אמיתי אלא מתוך הרגל או מתוך "פחד" שאולי נהיה רעבים מאוחר יותר.
יש לנו מאגרי אנרגיה בגוף. התפקוד היומיומי שלנו לא תלוי בארוחת בוקר. גוף האדם מסוגל לאגור אנרגיה (מאגרי הגליקוגן בכבד והטריגליצרידים ברקמות השומן) ולנצל אותה כשיש צורך.
רמת הורמון הרעב מגיע לשיא לקראת השעה 20.00 בערב. החל משעות אחה"צ מתחילה עלייה הדרגתית ברמת הרעב שלנו. הנתון הזה מסביר מדוע הכי קשה לנו לשמור בשעות אחהצ כשחוזרים מהעבודה, נמצאים עם הילדים. באותן השעות יש הכי הרבה גירויים המשפיעים על הרעב- העניין הרגשי "חזרתי מהעבודה ומגיע לי", עייפות והורמון המתח.
לסיכום, מתי כדאי לאכול-
את הארוחה הגדולה (הראשונה בעצם) כדאי לאכול באמצע היום – מתישהו בין 12:00-03:00.
אחריה תגיע ארוחת ביניים
ובערב תהיה ארוחה נוספת, קטנה יותר מהצהריים.
בתאריך יום ה׳, 13 בפבר׳ 2020, 15:40, מאת Revital Agasi <revital.agasi@gmail.com>: