או יותר נכון DIRTY KETO (אחרי שנים של פליאו).
אל תיבהלו, מדובר בשינוי ממש חיובי 🙂 מאז ומתמיד עסקתי בתזונה אני מכירה (כמעט) כל דיאטה, טרנד שהיו כאן. מאז שנכנסתי לתזונה הקטוגנית אני ממש רואה שינוי- ברמת הרעב, השובע, רמת האנרגיה והנחמדות שלי. לא רק אצלי, מטופלות המבינות עד כמה חשוב לשלב דווקא את השומן בתפריט ומצליחות להיות גמישות ולהכניס שינויים בשגרת האכילה מדווחות על שובע וירידה ברעב.
ביחד אנחנו עוקבות אחרי הירידה במשקל והעלייה בגופי הקטון (אותם גופים הנוצרים כאשר הגוף מנצל שומן ולא סוכר). תזונה קטוגנית היא תזונה עשירה בשומן חיוני, מעט חלבונים ומגבילה את כמות הפחמימות היומית. למעשה לא מדובר רק "בדיאטה" אלא ברפואה קטוגנית. באמצעות הגבלת הפחמימות והגדלת השומן ניתן לטפל בסכרת, שחלות פוליציסטיות, מצבי רוח, בעיות שינה, כבד שומני וכמובן- ירידה במשקל. מסתבר, ש"הדיאטות" שאנחנו רגילות לעשות דווקא מגבירות את רמת הורמון הרעב- (המכונה גרלין). למדנו שתפריט מאוזן ונכון כולל 6 ארוחות ביום, והתרגלנו לבחור במאכלים שהם "דיאט" "לייט" "דל שומן" וכדומה. מסתבר ששני העקרונות האלו דווקא מעודדים את הרעב. מפתיע נכון?
מחקר שמדד את רמת הורמון הרעב (גרלין) ואת הורמון השובע (לפטין) בתהליך של דיאטה "רגילה"-
* ארוחות תכופות
* מוצרים דלי קלוריות ושומן. בבדיקה שנעשתה לאחר 10 שבועות ולאחר 62 שבועות, נמצא שהורמון הרעב הרבה יותר גבוה והורמון השובע יותר נמוך (יותר רעבים). המשתתפים במחקר היו רעבים יותר באופן אוביקטיבי/ מדיד. אתה דיאטה הובילה ל**שינוי הורמונלי שהגביר את הרעב*** .
לא מדובר בכוח רצון של הנבדקים או במידת השליטה העצמית שלהם. איזה מהפך. זו אחת התובנות הגדולות של עולם התזונה.
ניתן להשפיע על הורמון הרעב דרך התזונה ואופן האכילה. ירידה במשקל לא יכולה להיות מבוססת רק על מוטיבציה גבוהה ונחישות. השינוי חייב להיות גם ברמת ההורמונים. זה ממש מרתק 🙂 מה בדיוק? איך מתחילים?
אשמח למסור לך פרטים נוספים, תשאירי לי הודעה 💕